Siivouskomero kierrätystarvikkeista vanhaan kenkäkaappiin

Kotimme “spa-nurkkaus” alkaa olla käsitelty. Siellä sijaitsevat sauna, kylpyhuone, pukuhuone/pyykkitila ja wc.

Lohko ymmärrettävästi on piipun hormien ulottuvissa. Yksi pikantti erikoisuus -57 valmistuneessa talossamme oli: kuivaava kenkäkomero.

Komero on yhteydessä yhteen piipun hormiin ja sen toisella puolella oli puuhellasta tuleva hormi ja toisella puolella wc:n hormi. Pieneen ylijäämätilaan on suunnittelija tehnyt kuivaavan kenkäkomeron.

Ajatus on ihastuttava ja keksin sen säilyttämiseksi kyllä aluksi jos jonkinlaista veruketta, mutta voitteko kuvitella että lopulta nurkassa seisoi tyhjillään – no ei! kaikkea epämääräistä sisältävä  – pölyinen turha komero. Lasten kengät olivat tietysti siellä missä luultavasti kaikkien lasten kengät: hujanhajan eteisen lattialla.

Mutta näin loistava komero! Mihin sitä voisi käyttää?

Yksi päivä Jukka oli irroittanut napakasti kiinni olevat puiset kenkäritilät ja komerossa oli pölynimuri!

Yhdellä hyllyllä ja parilla seinäkoukulla komero palveli vuosia.

Ankeus!

Vaikka siivouskomeron ovi on aina kiinni, eikä sen käyttöäkään harrasteta kuin suurinpiirtein kahdesti viikossa hetken – ikävät betoniseinät näyttivät ilottomilta.

Tarvitseeko komeroiden sisäpuolia stailata? Tarvitsee!

Haluan siivouskomeroon jotain punaista!

Myönnän että mikäli raivausintoni pääsisi täyteen intoonsa – tämä ihastuttava siivouskomeropäivitys olisi jäänyt tekemättä.

Seinät peitettiin yksinkertaisesti vanhan melamiinikaapin seinistä leikatuilla paloilla. Epätasainen lattia tasoitettiin  peittämällä se työpöytälevystä jääneellä liimapuulevyllä. Ovi maalattiin purkinpohjallisella kalustemaalia.

Hienoin ja toimivin yksityiskohta on kuitenkin takaseinä. Kirkkaanpunainen työkaluripustimin varustettu reikälevy syntyi kurjannäköisistä ja hävitystuomion saaneista levyistä.

Levyn alle leikattiin muoviholkit vanhasta suihkun putkesta.

Levyt uudelleenmaalattiin tyttären huoneeseen hommatulla maalilla – harvaan tarpeeseen sitä kokonaista purkillista tarvitaan.

Jossain vaiheessa komeroon etsitään hylly, mutta sillä ei ole kiirettä.

 

Piditkö lukemastasi?
0

Tekijä: Minna Pii

Hei Olen Minna Pii isäni tekniikan pikkujättiläisestä lukemaan oppinut wannabe-rakennusmestari. Ikuinen kiinnostukseni rakenteisiin on toteutunut teknisen piirtäjän koulutuksessa, mutta lama-ajalla alan työt tyssäsivät ja siirryin kokonaan wannabe-moodiin. Aina silloin tällöin jotakin sivuavaa olen voinut tehdä ja nyt omassa kodissa toteuttaa koko innolla. Arvostan vanhaa osaamista ja kokemusta mutta olen hillittömän kiinnostunut tekniikan kehityksestä. Rakennusalustana olen käyttänyt mitä parhaiten suunniteltua -57 valmistunutta tiilirunkoista kotiamme. Toteuttajana suunnitelmille toimii tuo minun mieheni Jukka. - kirvesmies. Jukka -parka on joutunut tähän mennessä vaihtamaan muutaman huoneen paikkaa, useamman oven kohtaa ja siirtämään seiniä. Vielä minulla on muutama "ihan mahtava" idea, joten työt eivät ainakaan lopu. Näistä minä kirjoittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *