Kylpyhuone on kotini tärkeä latauskeskus

Itselleen tärkeisiin tiloihin kannattaa panostaa.

Vanhan talomme kylpyhuone oli suurinpiirtein alkuperäisessä vuoden -57 asussaan. Betonilattiat ja seinät olivat maalatut ja nurkkaan oli sijoitettu ikävännäköinen siivouskaappi ja samalla seinämällä pesukone likapyykkikoreineen.

Kylpyhuone on latauskeskus

Kerran istuessani saunasta tultuani vilvoittelemassa kylpyhuoneen puolella, tajusin että pyykkejä, työtä, siivousta tai mitään muutakaan tekemätöntä ei tule minun kylpyhuoneessani olemaan.

Sijoitimme siivouskaapin vanhaan kuivaavaan kenkäkaappiin. Pyykkihuolto siirrettiin kompaktiin pukuhuoneeseen. Siitä kerroin aiemmin näin.

Panostamme mukavuuteen

Kylpyhuonetila on varsin suuri. Halusin kovien pintojen pehmennykseksi puuta ja pehmeitä muotoja. Valitsimme paneeliksi sormipaneelia ja katon ja seinän nurkan pyöristimme kaarella.

pyöristetty ylänurkka

Kaarella oli alunperin toinenkin funktio. Alkuperäinen suunnitelma oli laittaa kylpyhuoneeseen äänentoistojärjestelmä ja kaiuttimet katonrajaan. Etsiessämme järjestelmää jossa olisi ollut mitään mainintaa kosteisiin tiloihin sopivuudesta tai joka olisi sulautunut kauniisti ympäristöön , päätimme tyytyä ammeen radioon.

Paneloinnin alareuna viimeisteltiin puolipyöreällä listalla.

paneloinnin reunalista

Satumainen tuuri laattaostoksilla

Laattaostokset ovat vaikeita. Kiersin monta kertaa etsimässä sopivaa laatoitusta. Vaihtoehtojen puutteesta ei ollut kyse, vaan siitä ettei mikään ihan erityisesti noussut esiin. Pitkään vahvimmillaan oli ruusukuvioinen laatta, jonka ongelmana oli, ettei ruusukuvio jatkunut mallikertana.

Sitten kun löysin mieleisen laatan, aiheutti jännitystä se, että laattoja oli jäljellä vain 14 kpl. Uskomatonta oli, että se oli täsmälleen tarvitsemamme määrä.

Turkoosikuvioinen laatta tulisi asennetuksi pystyyn. Valkoinen peruslaatta vaakaan.

Vanha patteri korvattiin pyyhekuivauspatterilla joka toimii nimensä mukaisesti tarvittaessa.

Lattialaatoitukseksi ammeen viereen teimme koristekivistä luistoneston. Kivivirta on sen verran rouheampi että kylpyvaahdonkin valuessa lattialle astuminen on turvallista.

Pieni mutta tärkeä yksityiskohta ovat 180 astetta aukeavat ovet. Puulla lämmitettävään saunaan helposti aina menosuuntaan aukeavat ovet tuntuvat toimivilta. Ovet löytyivät tori.fi:stä.

Valaistus

Ensimmäinen valinta oli ledvalot, joka päätettiin jo saunan valaistuksen yhteydessä. Tavalliseen rauhalliseen kylpy/saunailtaan tähtimäinen kattovalaistus on riittävä ja kaunis.
Halusimme että tähdet moninkertaistuvat kylpyammeessa istuessa. Valoina heijastuvat sekä kylpyhuoneen omat valot, pukuhuoneen valot ja saunan valot. Pukuhuoneen hile-efektiseinä kimmeltelee kuin lumihangen pinta.

Ammeen viereen suunnittelimme lisäksi lasilevy-valaistuksen. Kun paksuun lasilevyyn asettaa ledvalolistan kiinni yläreunaan, lasin ominaisuuksien vuoksi valo näyttää tulevan jokaiselta reunalta, muttei valaise lasia liikaa keskeltä. Lasilevyn reunoja ei saa hioa niin valoefekti toimii oikein. Näin toteutat valoseinän

Kylpyhuone on monipuolinen käyttötarkoituksiltaan.  Lisäksi tarvitaan aina tavallinen, voimakas perusvalaistus esimerkiksi siivousta varten.

Vanha puutarhakalusto palvelee vilvoittelijaa ja ikivanha puutuoli toimii saippuakorin hyllynä. Puutuoleista kerroin aiemmin näin.

Kylpyhuoneeseen liittyy hemmottelu, rauha ja hyvä mieli. Muoviset skumppalasit, hopeinen pikkutarjotin ja aina tarjolla olevat suklaakonvehdit kuuluvat täydelliseen kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneen pohjatyöt ja suunnittelu oli aiemmissa tarinoissa

Jos pidit lukemastasi olen todella iloinen jos jaat sen edelleen

Piditkö lukemastasi?
error0

Tekijä: Minna Pii

Hei Olen Minna Pii isäni tekniikan pikkujättiläisestä lukemaan oppinut wannabe-rakennusmestari. Ikuinen kiinnostukseni rakenteisiin on toteutunut teknisen piirtäjän koulutuksessa, mutta lama-ajalla alan työt tyssäsivät ja siirryin kokonaan wannabe-moodiin. Aina silloin tällöin jotakin sivuavaa olen voinut tehdä ja nyt omassa kodissa toteuttaa koko innolla. Arvostan vanhaa osaamista ja kokemusta mutta olen hillittömän kiinnostunut tekniikan kehityksestä. Rakennusalustana olen käyttänyt mitä parhaiten suunniteltua -57 valmistunutta tiilirunkoista kotiamme. Toteuttajana suunnitelmille toimii tuo minun mieheni Jukka. - kirvesmies. Jukka -parka on joutunut tähän mennessä vaihtamaan muutaman huoneen paikkaa, useamman oven kohtaa ja siirtämään seiniä. Vielä minulla on muutama "ihan mahtava" idea, joten työt eivät ainakaan lopu. Näistä minä kirjoittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *